2013. szeptember 17., kedd

Szőnyeg

Mostanában nagyon divatosak a kötött, horgolt szőnyegek, párnák, lakberendezési tárgyak. Ennek én is nagyon örülök, mert nagyon szeretem őket. Igazán meleg hangulatot árasztanak magukból a kötött fonalak, ezzel is segítve minket, hogy "csaljunk" egy keveset és becsapjuk magunkat. Ha van olyan lakás, amely egyébként hideg, nem felfűthető, remek megoldás, hogy kötött takarókkal, párnákkal javítsunk a közérzetünkön. Sajnos a lakberendezési boltokban igen drágák ezek a kiegészítők, de van megoldás!

Igaz valamikor én is megtanultam kötni, de hol van az már.
Meg is bíztam anyukámat, hogy készítsen egy nagyméretű kerek szőnyeget a gyerekszobába a két ágy közé, valami uniszex darabot. Igaz a szőnyeg nem fonalból készült, hanem egy tartósabb megoldást találtunk az interneten.
Elindultunk hát egy kilós turkáló felé és 3000 Ft-ért vettünk csupa fekete-fehér egyszerű pamut pólókat, amelyeket csíkokra vágtunk. Vagyis a gyerekek segítettek ebben, ami nagyon jó móka volt szerintük. Anyu szerint is!!! :) Mert ugye eléggé szöszölt a vágás során, de legalább a gyerekek élvezték, hogy lehet koszolni legálisan :) De senki ne riadjon vissza, mert a szőnyeg elkészítése igen egyszerű. Szerintem nagyon szép lett, nem szöszöl már és a gyerekek szívesen ülnek, játszanak rajta. Hamarosan a párnák is új ruhát kapnak...

Alakul a szoba dekorációja :)





2013. szeptember 11., szerda

Dekoráljuk a gyerekszobát

Vége a nyárnak! Végre jut egy kis idő olyan dolgokra is amire eddig egyáltalán nem jutott vagy csak nagyon kevés. Régóta ígértem a gyerekeknek, hogy ha készen lesz a konyhabútor, akkor az ő szobájukat fogjuk csinosítgatni, így elérkezett a megfelelő időpont erre (is).
Mivel a falak fehérek és én egyáltalán nem szeretem a túldekorált, túl sok Disney vagy túl sok egyéb "sztárt" (persze vannak kivételek), ezért adott volt, hogy olyan dekorációt kap a szoba, amelyet még én is el tudok viselni. Persze megértem, ha valaki azt szereti, nincs is azzal semmi gond, hiszen nem vagyunk egyformák. 
Így kitaláltuk, hogy a falra fogok festeni. Nekem szimpatikus falmatricát nem találtam, így megfestettem, ami tetszett :)
Kellett hozzá egy jó kép, egy projektor és színes festékek...Sajnos csak félig kész, de azért iparkodok, hogy még idén elkészüljön és valóban színes is legyen. Mert persze lévén gyerekszobáról van szó, azért kell valami kis vidámság is :)   
Ha készen lesz, természetesen arról is készülnek majd fotók. Így még elég komoly..
A tükör hatása
Nem fért rá az egész a képre