2014. március 20., csütörtök

TOP 5 kártyajáték...mostanában :)


Azon túl, hogy mostanában tengernyi dolgom van,  itt a tavasz is és a kertben kéne kertészkednem min. 1 órát naponta, a gyerekekkel is játszani "kell" valamit... Így amikor már mindenki lefáradt a kerti munkától, a biciklizéstől, a görkorcsolyán, rolleren is túl vagyunk, bent folytatjuk a játékot!

Általában valami gyors, pörgős játékra vágyunk mindannyian (főleg én, mert már agyilag lefáradtam), ami nevetéssel párosul, így sokszor esik a választás egy-egy kártyajátékra.
Próbálom visszafelé rangsorolni a kártyajátékokat, amelyekkel mostanában játszunk:

5. helyezett : a Piratatak (Djeco) kártyajáték,5 éves kortól
  • Játék lényege: Elsőként kell összeraknod a színednek megfelelő hajót, vagyis gyűjteni kell, cserélni, taktikázni 
 

 4. helyezett : Panic lab, (Gigamic), amőbás kártyajáték 6 éves kortól
  • A játék lényege az lenne, hogy a köralakban lerakott kártyákat figyelve meg kell találnunk azt az amőbát, amelyiket dobtuk. DE! Az amőbák átalakulhatnak, elbújhatnak. Aki nyert, az pontot (kis piros érmét) kap, ezt kell gyűjteni. Rendkívül jól fejleszti a figyelmet, türelmet, kitartást! 





3. helyezett : Memóriadó, (ThinkFun) 6 éves kortól 

  • Igazi party játék! Nagyon jókat lehet röhögni, mert nagyon oda kell figyelni, hogy a számokat jó sorrendben jegyezzük meg és mondjuk vissza. De ha véletlenül nem egy számot, hanem egy elterelő kártyát húzunk (egy kérdésre kell ilyenkor válaszolnunk), akkor jaj nekünk :D Felnőtteknek is ajánlom :D
 



2. helyezett: Swish és Swish Jr. (Thinkfun) ajánlom már 6 éves kortól a   Swish-t, 4 éves kortól a Swish Jr-t

  • Ez a kártyajáték attól is nagyon különleges, hogy átlátszó lapjai vannak, így ajánlatos egy fehér (vagy semleges) felületre helyezni a lapokat. Párokat kell találni, de csöndben és csak akkor szabad a kártyákhoz érni, ha biztosan tudjuk, hogy melyik az a bizonyos két pár. De a lapokat sokféle képen lehet forgatni, így a párokat nem olyan egyszerű észrevenni! Akinek a legtöbb párja van, az nyert :)
és....

1. helyezett : DOBBLE (Asmodee), már 6 éves kortól, sőt előbb is meg lehet próbálni.

Napi szinten játszunk vele!!! Pörgős és vicces, többféle játékot lehet vele játszani. Aranyosak a kerek lapok, a képek a lapokon. Nagyon kell figyelni a formákra, hiszen a gyorsabb viszi. :) És nem csak az én gyermekeim szeretik :) 

  Jó szórakozást! :)

www.akebiajatek.hu